Deze site gaat stoppen.

Write comment (0 Comments)

De CDA heeft op haar website het volgende staan over de vlaktaks:

Het CDA wil een rechtvaardiger en eenvoudiger systeem van inkomstenbelasting. We willen dat bereiken via de invoering van een sociale vlaktaks. Voor iedereen geldt dan hetzelfde belastingtarief van circa 35 procent. Mensen met een topinkomen betalen daarnaast nog een solidariteitsheffing.

Vergelijk dit met een stukje uit Kapitaal in de 21ste eeuw van Thomas Piketty (pagina 589):

Het totaal aan belastingen (...) ligt op ongeveer 40 à 45 procent voor de 50 procent van de personen met de laagste inkomens, stijgt vervolgens naar circa 45 à 50 procent voor de volgende 40 procent, om vervolgens te dalen voor de 5 procent met de hoogste, en vooral voor de 1 procent met de allerhoogste inkomens, tot een minimum van krap 35 procent voor de meest welgestelde 0,1 procent van de bevolking.

Write comment (0 Comments)

 "De grootste stap vooruit van de massa's was tot dusver de godsdienstoorlog: want deze bewijst dat de massa begonnen is begrippen met eerbied te behandelen."

Nietzsche, de vrolijke wetenschap.

Write comment (0 Comments)

Het boek Atheologie van Michel Onfray is een grote aanmoediging om Nietzsche te gaan lezen. Onfray laat hierin zien om wat voor een manieren religie de werkelijkheid verdraaid en tegenstanders (Nietzsche) zwart maakt. In een interview heeft Onfray eens gezegd dat als hij moest kiezen tussen het joods-christelijke Israel en het islamitische Palestina, dan koos hij voor het atheïsme.

Write comment (0 Comments)

De laatste tijd ben ik bezig geweest met filosofie, dus daar ben ik ook van plan wat over te zeggen.

Write comment (0 Comments)